Na nové produkty a medzinárodné inovácie dosiahne viac ako 300-tisíc klientov Asset Managementu Slovenskej sporiteľne vďaka zlúčeniu s rakúskou matkou Erste Asset Management.

Viac ako 50 rokov skúseností a spravovaných takmer 76 miliárd eur v siedmich európskych krajinách. Takouto referenciou sa môže pochváliť Erste Asset Management, s ktorým sa zlúčil Asset Management Slovenskej sporiteľne. V úspešnom riadení investícií plánuje pokračovať aj na Slovensku.

„Aj vďaka tomuto zlúčeniu sme našim klientom zabezpečili prístup k medzinárodným inováciám, prvotriednemu servisu a novým produktom, ktoré budú flexibilne reagovať na vývoj na trhu“, hovorí o klientskych benefitoch zlúčenia Pavol Vejmelka, riaditeľ slovenskej pobočky Erste Asset Managementu. „Investovanie do podielových fondov, ponúkané produkty aj vydávanie a vyplácanie podielových listov bude fungovať podľa rovnakých podmienok ako doteraz,“ dodáva.

Jedinú zmenu, ktorú si klienti môžu všimnúť, je úprava názvov slovenských podielových fondov spravovaných Erste Asset Managementom a ich dokumentov, ktoré sú zverejnené na stránke www.erste-am.sk. Nová vlastnícka štruktúra tiež pomôže zjednodušiť procesy a zvýšiť produktivitu spravovania podielových fondov.

Spoločnosť Asset Management Slovenskej sporiteľne spravovala 18 podielových fondov a objem aktív pod jej správou dosahoval viac ako 2 miliardy eur. Od roku 2013 získali ňou spravované fondy ocenenie TOP fond Slovakia až 23-krát, pričom populárny Fond maximalizovaných výnosov získal prvenstvo až šesťkrát.

Spoločnosť Asset Management Slovenskej sporiteľne vznikla v roku 2001 ako dcérska spoločnosť Slovenskej sporiteľne a je druhou najväčšou správcovskou spoločnosťou na slovenskom trhu. Svojim klientom ponúka produkty a služby v oblasti správy fondov a riadenia investičných portfólií.

V roku 2009 sa jej hlavným akcionárom stala rakúska Erste Asset Management.