Platby na internete cez SMS kľúč budú vyžadovať ePIN

Bezpečnosť financií klientov je pre Slovenskú sporiteľňu najväčšou prioritou. Preto predstavujeme novinku, ktorá zvýši bezpečnosť transakcií na internete. Týka sa klientov, ktorí platia cez internet platobnou kartou a potvrdzujú transakcie SMS kľúčom. Od 1. septembra bude každá platba vyžadovať potvrdenie okrem SMS kľúča aj prostredníctvom ePINu.

Tento kód si klienti potrebujú aktivovať vo webovej verzii Georgea alebo Business24 v časti Bezpečnostné metódy. ePIN je rovnaký pre všetky karty jedného klienta a platí pre kreditné aj debetné karty fyzických osôb a podnikateľov. Ak klient svoj ePIN zabudne, môže si v George alebo v Business24 vytvoriť nový. Kód je možné aj upraviť.

O zmene pri platení platobnou kartou informujeme našich klientov aj v súčasnosti, a to pri platení na internete, prostredníctvom e-mailov, SMS alebo kachličky v Georgeovi.

Inováciu spúšťame postupne. Niektorí klienti budú platby ePINom podpisovať už v júli. Všetkých klientov zmena zasiahne najneskôr v septembri. Odvtedy bude treba pri platení platobnou kartou cez internet zadať SMS kľúč spolu s ePINom. Klienti, ktorí majú aktivovaný mToken, si ePIN nemusia aktivovať, pri platbách platobnou kartou ho nebudú potrebovať.