Mobilná aplikácia George, najpoužívanejšie mobilné bankovanie, sa stáva plnohodnotným nástrojom na investovanie. Jeho používatelia môžu cez mobil investovať priamo do podielových fondov, akcií aj ETF fondov. Vybrať si môžu aj aktuálne najpredávanejší fond na Slovensku – Fond zodpovedného investovania investujúci do firiem a oblastí s pozitívnym vplyvom na spoločnosť a životné prostredie.

Slovenská sporiteľňa pred rokom predstavila možnosť založiť si v mobilnej apke investičné sporenie a už vtedy avizovala, že ponuka investičných produktov dostupných cez mobilný telefón bude rásť. 

 „Georgea sa stáva modernou “fintechovou” bránou do sveta investícií. Chcete fondy? Máme ich. ETF? Máme aj tie. Chcete Teslu, Apple, Netflix či Pfizer? Nech sa páči, o chvíľu môžete byť akcionárom. S apkou George majú ľudia v rukách silný digitálny nástroj, ktorý im umožňuje jednoducho investovať rôznymi smermi,“  hovorí Zdeněk Románek, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne.  „Súčasne neustále posilňujeme poradenstvo v pobočkách. Naši poradcovia pomáhajú ľuďom nastaviť si finančné plány a zabezpečiť si lepší život v budúcnosti.“

Mobilná aplikácia George popri podielových fondoch Asset Managementu Slovenskej sporiteľne a Erste Asset Managementu ponúka aj akcie viac ako 300 svetových firiem a viac ako tri desiatky ETF fondov spoločnosti BlackRock, najväčšieho svetového poskytovateľa ETF riešení. Investovať do nich môžete jednoducho na pár klikov. Zoznam dostupných investícií nájdete na www.digitalneinvestovanie.sk

Asset Management Slovenskej sporiteľne vedie

Aj vďaka doterajšiemu online predaju investičných sporení v apke a investícií vo webovej verzii Georgea sú aktuálne na čele predaja podielových na Slovensku fondy Asset Managementu Slovenskej sporiteľne. Celkovo najpredávanejším fondom je Fond zodpovedného investovania tesne nasledovaný Fondom maximalizovaných výnosov, oba s čistými predajmi na úrovni 64 mil. eur.

Podmienky a poplatky pri investovaní cez Georgea

Podielové fondy: Minimálna suma jednorazovej online investície do fondov AM SLSP je znížená na 150 eur oproti 500 eur pri investovaní v pobočke, pri pravidelnom investovaní stačí 20 eur mesačne. Vstupné poplatky pri pravidelnom investovaní neplatíte a po uplynutí troch rokov sú nulové aj výstupné poplatky. Pri jednorazovej investícii predstavuje vstupný poplatok 0,5 až 2 % v závislosti od fondu, výstupný poplatok je štandardne nulový.

Akcie a ETF: Ak chcete investovať do akcií či ETF fondov, žiadna minimálna suma stanovená nie je, kúpiť si môžete aj jednu akciu či jeden podiel ETF fondu. Štandardný poplatok za nákup cenných papierov do 15 000 eur je 1 %, pričom jeho minimálna výška je pre obchody realizované na najčastejšie využívaných trhoch XETRA, NASDAQ a NYSE znížená na 12,50 eur oproti štandardným 25 eur. Z pohľadu efektívnosti vynaložených nákladov nákupu tak platí, že čím je suma investície vyššia, tým je nákup lacnejší.

Upozornenie:
Investovanie do podielových fondov a finančných nástrojov je spojené s rizikom. Hodnota investície sa môže aj znižovať a nie je zaručená návratnosť pôvodne investovanej sumy.