Slovenská sporiteľňa pristúpila k Národnému plánu zavedenia okamžitých platieb v SR. Zaviazala sa tak, že tento inovatívny spôsob platenia umožní svojim klientom v deň spustenia okamžitých platieb na Slovensku, teda od 1. februára 2022. Okamžité platby sú revolučnou, veľkou technologickou zmenou v spracovaní platieb. Z pohľadu klienta budú znamenať, že 365 dní v roku 24 hodín denne banka zabezpečí prevod v eurách v rámci SEPA priestoru do 10 sekúnd, teda nepretržite. 

„Aktuálne trvá prevod peňazí do druhej banky jeden pracovný deň. Instantné platby však prinesú možnosť ľuďom posielať a prijímať peniaze v priebehu pár sekúnd. To spolu s inováciou Payme, ktorú Slovenská sporiteľňa spustila v Georgeovi na konci januára, napríklad umožní vyrovnať sa za spoločný obed či zložiť sa na darček pre kolegu v podstate okamžite,“ vysvetľuje Milan Hain, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne zodpovedný za IT a bankové operácie.

Benefity prinesú nielen ľuďom ale aj firmám. Rýchlejšia úhrada faktúr a pohľadávok prinesie efektívnejšie riadenie financií, zníži potrebu externého financovania na prekrytie časového nesúladu medzi príjmami a výdavkami, zefektívnia sa  procesy v elektronickom obchode. Nie bezvýznamný bude prínos pre štátnu správu v oblasti úhrady daní, sociálneho poistenia, iných odvodov, správnych poplatkov a ďalších platieb.  

Slovenská sporiteľňa je najväčšia digitálna a mobilná banka, v prestížnom rebríčku Finnoscore, ktorý hodnotil webstránku, internetbanking a mobilnú aplikáciu, získala druhé miesto spomedzi 200 bánk z 25 krajín Európy a severnej Ameriky.  Predbehla v rebríčku aj zahraničných gigantov, akými sú US Bank v USA alebo digitálna Starling Bank v Británii. Jej modernú digitálnu platformu George už aktívne používa viac ako 990-tisíc ľudí, z toho viac ako 665-tisíc aj v mobile. Mobilná aplikácia sa dlhodobo drží na popredných priečkach s počtom stiahnutí aj v hodnotení používateľov v obchodoch Google Play a v AppStore. Konzultačná spoločnosť Greyson ju označila za najviac „user friendly“.