Najväčšia slovenská banka predlžuje letnú akciu na hypotéky až do konca januára 2020. Vďaka historicky najnižším sadzbám tak môžu ľudia financovať bývanie už za 0,89 % ročne. Istotu dlhodobo stabilnej sadzby ponúka výhodný desaťročný fix (1,59 % ročne). Navyše s hypotékou cez Georgea stačí prísť do banky už len podpísať zmluvy. Hypotéku Slovenskej sporiteľne ocenila aj odborná porota Fincentra & týždenníka TREND cenou Hypotéka roka 2019.

„Ľuďom, ktorí sa rozhodnú riešiť bývanie, chceme dať vždy čo najlepšiu ponuku. A to platí nielen pre našich klientov, ale aj tých z iných bánk. Preto sme sa rozhodli predĺžiť letnú akciu až do konca januára. Súčasne vylepšujeme aj naše digitálne služby, vďaka čomu si môžete vybaviť hypotéku jednoducho a pohodlne z domu a do pobočky už  prísť iba podpísať zmluvu,“ vysvetľuje Zdeněk Románek, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne zodpovedný za retailové bankovníctvo. 

Digitálna hypotéka

Tento rok začala Slovenská sporiteľňa poskytovať hypotéku prostredníctvom online procesu.  Klient môže prejaviť záujem o hypotéku v Georgeovi (na webe aj v mobilnej aplikácii) a všetku potrebnú dokumentáciu (znalecký posudok, výpis z katastra, atď.) následne poslať emailom. Banka vstupy spracuje a klient príde do pobočky už iba podpísať zmluvu. 

Užitočné pomôcky pri riešení bývania

Slovenská sporiteľňa v digitálnom prostredí zároveň poskytuje množstvo užitočných pomôcok pri výbere bývania – napr. prehľad aktuálnej ponuky bytov, overenie občianskej vybavenosti a priemerných cien porovnateľných bytov v konkrétnej lokalite, výpočet maximálnej hypotéky podľa príjmov a výdavkov a iné. Všetko je na stránke www.slsphypoteka.sk, za ktorú Slovenská sporiteľňa získala Špeciálnu cenu Trendu za užitočnosť.

Ako výhodne bývať so Slovenskou sporiteľňou?

  • S programom Výhodný súčet získate zľavu z úrokovej sadzby až 0,7 % ročne. Stačí mať v Slovenskej sporiteľni účet na splácanie úveru, sporiť si aspoň minimálnu čiastku 10 eur a úver si poistiť. 
  • Banka vybaví znalecký posudok u zmluvného znalca a zároveň vybaví a zaplatí vklad záložného práva na katastri v hodnote 66 eur. 
  • Akciová výška spracovateľského poplatku je len 89 eur, pri refinančnej hypotéke poplatok neplatíte. 
  • Pri refinancovaní naša banka preplatí poplatok za predčasné splatenie hypotéky v inej banke až do výšky 1%. 
  • Ročne bez poplatku môže vložiť klient až dve mimoriadne splátky vo výške 20 % zo zostatku istiny. Jednu zo zákona mesiac pred výročím zmluvy a druhú kedykoľvek počas kalendárneho roka.