Slovenská sporiteľňa po tom, ako na začiatku leta zlacnila jedno-, troj- a päťročné fixácie hypoték, teraz výrazne znižuje aj sadzby fixované na desať rokov. Zaistiť si nemennú splátku na celé desaťročie si teraz môžete už za 1,59 % ročne.

„Slovákom dávame príležitosť sa za mimoriadne výhodných podmienok ochrániť pred prípadným rastom úrokových sadzieb v budúcnosti. Nemenná splátka na tak dlhé obdobia poskytuje istotu a komfort pri dlhodobom plánovaní rodinných financií,“ hovorí Ján Bača, vedúci oddelenia retailových úverov Slovenskej sporiteľne.

V porovnaní s päťročnou fixáciou je tá desaťročná vyššia už len o pol percenta. Pri 60-tisícovej hypotéke so splatnosťou na 30 rokov to pri sadzbách 1,09 % ročne (5R fix) a 1,59 % ročne (10R fix) predstavuje rozdiel v mesačnej splátke približne 14 eur. „To je vlastne cena za istotu, že čokoľvek sa v priebehu nasledujúceho desaťročia udeje na finančných trhoch, výška vašej splátky sa nezmení,“ vysvetľuje Bača.

Aktuálne úrokové sadzby hypoték Slovenskej sporiteľne:

FIX 1: od 0,89 % ročne
FIX 3: od 0,89 % ročne
FIX 5: od 1,09 % ročne
FIX 10: od 1,59 % ročne

Uvedené úrokové sadzby v sebe zahŕňajú aj zľavu 0,7 % ročne za program Výhodný súčet. Na jej získanie stačí, ak si úver poistíte, splácate ho z účtu v Slovenskej sporiteľni a zároveň si mesačne sporíte aspoň minimálnu čiastku 10 eur. V prípade, že si úver nepoistíte, je zľava 0,5 % ročne.

Ďalšie výhody hypotéky od Slovenskej sporiteľne:

  • Banka vybaví znalecký posudok u zmluvného znalca a zároveň vybaví a zaplatí vklad záložného práva na katastri v hodnote 66 eur. 
  • Akciová výška spracovateľského poplatku je len 89 eur pre každého. 
  • Pri prenesení existujúcej hypotéky do Slovenskej sporiteľne spracovateľský poplatok neplatíte a navyše vám preplatíme aj poplatok za predčasné splatenie v inej banke až do výšky 1 %.