Po prvý raz v histórii festivalu bude väčšina stánkov na Pohode vybavená bezkontaktnými terminálmi, ktoré Slovenská sporiteľňa bez poplatku zapožičia obchodníkom. Platiť na festivale sa bude dať ešte pohodlnejšie a modernejšie. Už tradične budú súčasťou festivalu aj mobilné bankomaty, chillout-zóna, obľúbený teplovzdušný balón a Pohodový beh. Kvalitný hudobný line-up zaplní tanečnú Arénu Slovenskej sporiteľne. Tohtoročnou novinkou je aj „Reinvent koncept“, vďaka ktorému sa ľudia budú môcť pozrieť na staré, nevyužité a nepotrebné veci s novým vdýchnutým životom. Vďaka tomu festival spestria umelecké inštalácie, atrakcie a funkčné dekorácie. Slovenská sporiteľňa je súčasťou Pohody už deviaty rok po sebe.

 „Verím, že sa nám tento podarí prekvapiť a zaujať Pohoďákov v našej zóne, v ktorej sme sa inšpirovali Reinvent konceptom. Ako zodpovedná banka si uvedomujeme zodpovednosť voči svojmu okoliu, preto sme pripravili množstvo zaujímavých atrakcií, ktorými by sme radi inšpirovali aj ostatných ľudí. Pohodové partnerstvo lídra medzi festivalmi a bankami už tradične rozvíjame tým, v čom sme najlepší – modernými spôsobmi platenia pre všetkých účastníkov festivalu. Keďže veríme, že doba kešu skončila, postarali sme sa aj o to, aby ľudia vo väčšine  prevádzok pohodlne zaplatili platobnou kartou či dokonca mobilom vďaka populárnej službe Google Pay. Tiež im prinesieme užitočné festivalové peňaženky a behomat – špeciálny bankomat prepojený s bežiacim pásom,“ hovorí Dáša Juríková, riaditeľka stratégie a rozvoja značky Slovenskej sporiteľne.

Zóna Slovenskej sporiteľne

Z najzaujímavejších atrakcií v Zóne Slovenskej sporiteľne treba spomenúť 360° ping-pong či netradičné ruské kolky. Predstavíme opätovné využitie starého kajaku, trabanta či lyžiarskej kabínky, a to na spôsoby, ktoré by návštevníci Pohody nečakali. Pre tých, ktorí majú chuť byť tvoriví, čaká v zóne výroba funkčných tašiek zo starých tričiek, ktoré tak neskončia vyhodené alebo zabudnuté v skriniach. Nezabúdame na vytvorenie zatienených oddychových zón pre návštevníkov festivalu. Konštrukcia zóny sa bude nad Pohodou týčiť do výšky až 18 metrov.

Platobná pohoda

Návštevníci festivalu budú môcť už tradične využiť mobilné bankomaty, ktoré prerobíme na „behomaty“. Pohodový festivalový život, a menej čakania v radoch, zasa zabezpečia bezkontaktné platby vo viac ako 60 % všetkých stánkov, vrátane všetkých nápojových centier, ktorým Slovenská sporiteľňa bezplatne zapožičia platobné terminály počas festivalu.

Pohodový beh

„Pohodový beh, novinku z minulého ročníka festivalu, organizujeme aj tento rok. Milo nás prekvapil záujem športuchtivých bežcov, ktorí aj napriek náročnému festivalovému programu pozbierali svoje sily a prišli si s nami zabehať,“ dopĺňa Dáša Juríková. Pohodový beh Slovenskej sporiteľne bude v sobotu 7. júla o 10.00 h. Záujemcovia sa môžu zaregistrovať na www.behsity.sk od 20. júna. Beh je bezplatný a jedinou podmienkou je platný festivalový lístok. Trať povedie okolo hlavného festivalového ostrovčeka a pobeží sa po vyznačenej trati dve kolá, približne 2,5 kilometra. Prví traja v kategórii muži a ženy si vybehajú festivalovú permanentku na rok 2019.

V Aréne Slovenskej sporiteľne nájdu návštevníci aj tento rok výborný tanečný line-up interpretov elektronickej hudby. Práve vďaka atraktívnej hudobnej produkcii je Aréna Slovenskej sporiteľne právom považovaná za najlepší tanečný parket festivalu.

Na Pohodu prinesieme aj obľúbený teplovzdušný balón, z ktorého si budú môcť záujemcovia pozrieť trenčianske letisko z vtáčej perspektívy. V prípade priaznivého počasia budú kotvené lety každý pohodový deň od 18.00 do 22.00 h.