Slovenskí futbaloví fanúšikovia majú prvýkrát v histórii príležitosť podporiť našu reprezentáciu na európskom šampionáte. Aby sa mohli sústrediť len na fandenie, Slovenská sporiteľňa pre nich pripravila niekoľko užitočných rád ako jednoducho bankovať vo Francúzsku.

Pri ceste do zahraničia je optimálne kombinovať hotovostné platby s platením kartou. Keďže Francúzsko je členom eurozóny, odpadajú problémy so „zháňaním“ cudzej meny. Užitočné je mať pri sebe minimálne dve platobné karty. Aj pre prípad, že by ju fanúšikovia stratili alebo im ju ukradli. Výhodné je mať pri sebe karty spoločností Visa aj MasterCard či Maestro, z toho jednu embosovanú. Medzi najtypickejších obchodníkov, u ktorých ju určite budú potrebovať sú hotely a požičovne áut.

Koľko stojí výber z bankomatu?

Keďže Francúzsko je členom Európskeho hospodárskeho priestoru, za výber z bankomatu zaplatíte 2,50 eura. S Osobným účtom Exclusive je výber z bankomatu vo Francúzsku celkom bez poplatku.

Čo mám robiť, ak stratím či mi ukradnú platobnú kartu?

Ak klient platobnú kartu stratí, alebo mu ju ukradnú, okamžite by ste mali kontaktovať linku Klientske centrum a kartu si nechajte zablokovať. Karta sa zablokuje hneď potom, ako o to požiadate. Prestane fungovať, takže ju nie je možné zneužiť. Do Klientskeho centra sa dovoláte kedykoľvek, pretože pracuje nepretržite, aj zo zahraničia (+421 2 58 26 81 11, +421 910 111 888).

Čo mám robiť, ak mi bankomat zhltne kartu?

V takom prípade odporúčame navštíviť banku/pobočku, ktorá bankomat spravuje a požiadať o jej vrátenie. Ak tak neurobíte, karta bude zaslaná do Slovenskej sporiteľne.

Každou platbou olympijskou kartou podporíte našich na ceste do Ria!

Fanúšikovia môžu vo Francúzsku podporiť slovenských športovcov nielen svojimi hlasivkami. Slovenská sporiteľňa vlani predstavila unikátny projekt na podporu Slovenského olympijského tímu Rio 2016 a slovenského športu. Prispieť môže každý jednoducho, platbou olympijskou kartou s fotkami našich športovcov. Platobnú kartu z limitovanej edície získate zadarmo a za každú platbu pošle Slovenská sporiteľňa 0,1 % sumy na transparentný účet Slovenského olympijského tímu. Najväčšia banka na Slovensku je súčasne hlavným partnerom Slovenského olympijského tímu.

Olympijské karty je možné získať online cez internetbanking na www.slsp.sk alebo v každej našej pobočke. Limitovaná olympijská edícia platobných kariet Visa a Visa Electron sa vydáva od 1. novembra 2015 do 31.augusta 2016. Platnosť kariet je rovnaká ako štandardne, teda 3 roky.