Kým slovenskí hokejisti počas majstrovstiev sveta v Petrohrade svojimi výkonmi príliš neoslnili, ich fanúšikovia „trhali“ rekordy. Počas trvania základnej skupiny (13 dní) minuli viac ako 15-násobok toho, čo minuli Slováci v Petrohrade vlani v rovnakom období. Klienti Slovenskej sporiteľne z bankomatov vybrali 21 tisíc eur a v obchodoch zaplatili kartami za nákupy v celkovom objeme 57 tisíc.

Zaujímavosťou je, že najvyššie platby urobili Slováci v hoteloch, v obchodoch so šperkami a luxusným oblečením. Najviac peňazí, takmer 540 eur, vybral fanúšik na hlavnej a najrušnejšej ulici Petrohradu, Nevského prospekte.

Priemerný výber z bankomatu dosiahol v Petrohrade počas šampionátu 85 eur. Využívanie bankomatov v metropole na Neve sa zvýšilo viac ako 25-násobne, čo ukazuje na výrazne väčšiu koncentráciu Slovákov. U obchodníkov prišlo „len“ k 13-násobnému zvýšeniu objemu platieb. Priemernú platbu kartou zvýšili fanúšikovia  z 33 eur na 77 eur.

Každou platbou olympijskou kartou podporíte našich na ceste do Ria!

Slovenská sporiteľňa minulý rok predstavila unikátny projekt na podporu Slovenského olympijského tímu Rio 2016 a slovenského športu. Prispieť môže každý jednoducho, platbou olympijskou kartou s fotkami našich športovcov. Platobnú kartu z limitovanej edície získate zadarmo a za každú platbu pošle Slovenská sporiteľňa 0,1 % sumy na transparentný účet Slovenského olympijského tímu. Najväčšia banka na Slovensku je súčasne hlavným partnerom Slovenského olympijského tímu.

Olympijské karty je možné získať online cez internetbanking na www.slsp.sk, či v každej pobočke Slovenskej sporiteľne. Limitovaná olympijská edícia platobných kariet Visa a Visa Electron sa vydáva od 1. novembra 2015 do 31.augusta 2016. Platnosť kariet je štandardne 3 roky.