Európska centrálna banka minulý týždeň znížila tri hlavné úrokové sadzby, ktoré sú jedným z faktorov ovplyvňujúcim výšku úrokových sadzieb komerčných bánk. Slovenská sporiteľňa sa preto rozhodla vyjsť v ústrety svojim klientom a zvýšiť dostupnosť úverov na bývanie. Ľudia tak môžu získať úver na bývanie už od 1,45 % ročne a výhodný refinančný úver s 5-ročnou fixáciou už od 1,79 % ročne.

„V čase nízkych sadzieb je pre klienta výhodné vziať si dlhšiu fixáciu a mať istotu, že úroková sadzba sa päť rokov nezmení. Preto sme pre nich pripravili jednoduchú refinančnú hypotéku bez skrytých podmienok. Navyše, našim klientom aj naďalej vybavíme a zaplatíme kataster aj znalca, vďaka čomu ušetria nielen čas, ale aj niekoľko stoviek eur,“ povedal Igor Žganjer, ktorý v Slovenskej sporiteľni zodpovedá za rozvoj služieb pre klientov. Úver na refinancovanie môže klient získať za výhodných podmienok, bez spracovateľského poplatku, rýchlo a jednoducho.

Úrokové sadzby platia od 15. marca 2016; po splnení podmienok Výhodného súčtu (klient si posiela do Slovenskej sporiteľne plat a úver si poistí).

Slovenská sporiteľňa je s 2,3 miliónom klientov najväčšou komerčnou bankou na Slovensku. Jediným akcionárom Slovenskej sporiteľne je rakúska Erste Group Bank. Slovenská sporiteľňa má dlhodobo vedúce postavenie v oblasti celkových aktív, úverov pre obyvateľstvo, vkladov klientov, v počte obchodných miest a bankomatov. Komplexné bankové služby poskytuje v 290 obchodných miestach a 17 firemných centrách na celom Slovensku.